Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraběnčin řez

28. 10. 2012

Hraběnčin řez

45 dkg polohrubé mouky, 12 dkg mletého cukru, 20 dkg tuku, 4 žloutky, 1/2 prášku do pečiva, 2-3 lžíce mléka.

 

Všechny přísady vypracujeme v těsto, 1/3 těsta dáme ztuhnout do lednice (cca 1h), ostatní rozválíme na plechu, popřípadě vytaháme rukou na plechu.

Na těsto nastrouháme silnou vrstvu jablek, trochu citrónové kůry, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem a nahrubo nasekanými ořechy.

Ze 4 bílků ušleháme sníh, do něho přidáme 15 dkg ml.cukru.Ušlehaný sníh rozetřeme na jablka a nahoru nastrouháme na hrubším struhadle zbytek těsta.Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 1/2h (až je povrch růžový)

 

hrabencin-rez-001.jpghrabencin-rez-003.jpg

 

 hrabencin-rez-005.jpghrabencin-rez-006.jpghrabencin-rez-007.jpghrabencin-rez-008.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář